Poznejte Jeseníky

Poznejte Jeseníky

Vydejte se za krásami Jeseníků.

REJVÍZ 

Rejvíz označovaný znalci jako nejkouzelnější lokalita v Jeseníkách je ideálním místem pro Vaši klidnou dovolenou. Horská osada s cca 75 stálými obyvateli ležící na náhorní plošině uprostřed hlubokých lesů je velmi vhodná pro cykloturistiku, turistiku, běžky, procházky, houbaření.Za návštěvu zde stojí Velké Mechové jezírko, nebo i zřícenina hradu Kobrštejn.V restauraci Rejvíz tu pak najdete třeba kuriozitu a to opěradla židlí, která jsou vyřezaná do podoby místních štamgastů, některé starší kousky pak mají obličej prapůvodních obyvatel.

Dlouhé stráně

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně se v roce 2005 zařadila mezi 7 největších divů České republiky (zdroj idnes.cz). Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. V samotném finále hlasovací soutěže se stala dokonce největším divem České republiky, kdy pro ni hlasovalo 119 158 občanů.

Od roku 2010 je horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně přístupná 6-sedačkovou lanovkou z blízkého lyžařského areálu Kouty. Lanovka vás vyveze 4,5 km pod horní nádrž. K ní se potom dostanete pěšky, na kole nebo využitím minibusu, který tam jezdí kyvadlově. Nově je přístupná 2,5 km trasa lesem po červené, která vede až na korunu horní nádrže. Areál Kouty nabízí i další možnosti sportovního využití. Více informací najdete na www.kouty.cz

Cyklohotel STARÝ MLÝN v Jeseníku hodnocení